perjantai 22. kesÀkuuta 2018

Urheilufestivaali

Moi ! 😀

TÀÀllÀ on nyt meneillÀÀn sadekausi, muttei kuitenkaan ole kylmÀÀ lÀmpötilan vaihdellessa siinÀ 20 ja 30 asteen vÀlissÀ. Oon mielestÀni sopeutunut hyvin tÀhÀn ilmastoon, sillÀ alle 20 astetta tuntuu jo vilpoiselta ja 30 asteen auringonpaiste ei tunnu enÀÀ niin kuumalta vaikka hikoiluttaakin. Viime viikolla paloin ekaa kertaa naamasta. NÀin kesÀkuussa koululaiset Suomessa on jo pÀÀsseet lomille, kun taas mulla kesÀloma alkaakin vasta heinÀkuun puolivÀlissÀ ja kestÀÀ sinne elokuun loppuun. Japanissa ei kuitenkaan kesÀlomallakaan hirveÀsti levÀtÀ, sillÀ sen aikana kÀydÀÀn silloin tÀllöin koulussa tunneilla ja kerhotoiminnassa.
  Mun koulussa oli kaksi viikkoa sitten lauantaina urheilufestivaali, taiikusai, josta pidin paljon. Taiikusai on vĂ€hĂ€n erilainen kuin Suomen yleisurheilukilpailut lajiensa ja muodollisuuksiensa puolesta. Esim. tĂ€hĂ€n aloitettiin harjoittelu jo kaksi viikkoa etukĂ€teen ja harjoittelua oli ekalla viikolla 2-3h pĂ€ivĂ€ssĂ€ ja toisella viikolla aikaa kĂ€ytettiin kaikki pĂ€ivĂ€t. Itse festivaali (en nyt tiedĂ€ voiko ihan festivaaliksi kutsua, mutta englanniksi nimi on 'sports festival' niin kutsutaan sitten) alkoi aamulla 8:40 muutamalla ilotulituksella, joiden jĂ€lkeen oppilaat marssivat urheilukentĂ€n ympĂ€ri orkesterikerhon soittaessa ja vieraiden istuessa katsomossa. Sitten nostettiin lippu talkoon kansallislaulua laulaen(jonka opettelin ihan itse ulkoa!), kuunneltiin rehtorin avauspuhe ja tehtiin pieni alkulĂ€mmittely. Kaikki oppilaat oli jaettu kolmeen lohkoon: sinisiin, keltaisiin ja punaisiin, joista mĂ€ kuuluin ensimmĂ€isiin. Alkuseremonian jĂ€lkeen alkoi lajit, joista mĂ€ osallistuin vain köydenvetoon ja kerhojen marssiin, jossa kaikki kerhot puki univormunsa ylleen ja marssivat kentĂ€n ympĂ€ri selostajan selostaessa mikĂ€ kerho kyseessĂ€. Muun ajan istuin katsomossa ja kannustin muita siniseen lohkoon kuuluvia. Perus juoksujen lisĂ€ksi oli tosi mielenkiintoisia aktiviteetteja, kuten sellainen, jossa jokaisesta lohkosta yksi poika laittoi selkÀÀnsĂ€ korin ja juoksi pakoon tyttöjĂ€, jotka yrittivĂ€t heittÀÀ palloja kyseiseen koriin. Pojilla taas oli sellainen laji, jossa yksi poika istui kolmen muun kannattelemana ja pyrki kaatamaan toisia samanlaisessa muodostelmassa olevia(ja jostain syystĂ€ kellÀÀn ei ollut paitaa pÀÀllĂ€?). Kisailua kesti lounasaikaan asti, jonka jĂ€lkeen oli vielĂ€ muutama ohjelmanumero, kuten kaikista eniten harjoiteltu 'esitys', jonka nimeĂ€ en valitettavasti tiedĂ€. Joku oli laittanut mun lohkon esityksen youtubeen, ja voitte mennĂ€ katsomaan sen tĂ€stĂ€ linkistĂ€. Ite istun tuolla kauimmaisessa vasemmassa alanurkassa kÀÀntelemĂ€ssĂ€ tollaista vĂ€ripaneelia😁. Paneelin kÀÀntelyn opettelu oli aluksi tosi vaikeeta, mutta kyl se sit lopulta sujus ihan hyvin. Festivaalin jĂ€lkeisenĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€, eli sunnuntaina mulla oli kahentoista aikaan lentopallon harjoituspeli ja maanantaina oli lauantain takia vapaapĂ€ivĂ€, mutta en sillonkaan sÀÀstynyt kouluun menemiseltĂ€ kun oli aamulla treenit. Illalla sain onneksi Ă€idiltĂ€ paketin salmiakkia ja fazerin suklaata, joita syötin myös luokkakavereille. Viime viikon lauantaina menin host-Ă€idin ja tĂ€mĂ€n kavereiden kanssa Yamaguchin prefektuurin bussilla ja sunnuntaina vietin koko pĂ€ivĂ€n kaupungilla muiden vaihtareitten kanssa.
  Odotan jo innolla ensi viikon viikonloppua, kun tĂ€nne tulee 10 uutta vaihtaria mm. Italiasta, USA:sta ja Kanadasta. Samalla kuitenkin joudun hyvĂ€stelemÀÀn yhden belgialaisen vaihtarin, ketĂ€ oli tÀÀllĂ€ mun tullessa, ja on ollut jo elokuusta lĂ€htien. TÀÀ belgialainen vaihtari on sen melkeen vuoden kokemuksella kertonut mulle paljon ja auttanut mua, ja samalla tavalla toivon et voin opastaa nĂ€itĂ€ uusia vaihtareita, vaikka vaan kolmen kuukauden tÀÀllĂ€ olon jĂ€lkeen(viime torstaina tuli tasan kolme kuukautta tĂ€yteen!). Uudet vaihtarit tulee olemaan tÀÀllĂ€ vaan kuukauden, mut uskon et ehditÀÀn siinĂ€ ajassa tehdĂ€ kaikkea kivaa. Ens viikon lauantaina mennÀÀn siis host-Ă€itin, Julian ja Ailenin kanssa lentokentĂ€lle vastaan uusia nĂ€itĂ€ tulokkaita ja sunnuntaina vietetÀÀn tervetuliaisjuhlaa. TĂ€lle viikonlopulle ei ole muuta suunnitelmia kuin elokuviin host-Ă€idin kanssa ja Suomi-esitelmĂ€n valmistelua 😊.
HyvÀÀ juhannusta sinne Suomeen!


Yamaguchi prefektuurista.
Yamaguchi prefektuurista.


Urheilufestivaalista. Sininen lohko.

Keltainen lohko.

Punainen lohko.






👋


3 kommenttia:

  1. Vitsi miten kurinalaista elĂ€mÀÀ. Niin sotilaallisen oloinen toi esityskin. On se ihmeellistĂ€, miten maailmassa on lukematon mÀÀrĂ€ tapoja, traditioita ja elĂ€misen kulttuureja. KyllĂ€ jokaisen olisi hyvĂ€ kierrellĂ€ laajentamassa sivistystÀÀn maailmalla. Just eilen tuli radiosta tutkimuksesta, jossa todettiin jo 3/4 suomalaisista nuorista haaveilevan töistĂ€ ulkomailla! Harmi ettei ole nĂ€kemĂ€ssĂ€, minkĂ€lainen globaali maailma on 100v pÀÀstĂ€- miten sekoittuneet kansat ja rodut keskenÀÀn❤️. Suukkoja ja haleja rakkaalle sinne ihmeelliseen maahan.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa lukea tÀtÀ blogia:). Hienosti pÀrjÀÀt Matilda rakas siellÀ kaukana <3

    VastaaPoista
  3. Vaikuttava esitys, varsinkin vÀripaneelit veivÀt huomioni.
    Ihania maisemakuvia ja hurmaavat vÀrit oletetavsti iltaruskossa.

    VastaaPoista