maanantai 31. joulukuuta 2018

Joulu

Moi!



Minun joululomani alkoi jo 19.päivä, vaikka koulussa pidettiin oppitunteja vielä 28.päivään asti. Joululoman tunnit olivat kuitenkin vain keskipäivään asti eikä minun tarvinnut niihin osallistua. Tänä vuonna olikin hieman erikoisempi jouluaatto, sillä joulua edeltävänä viikonloppuna 22.-24. oli lentopallon leiri, jossa myös vietin syntymäpäiväni(23.päivä). Leiriltä palasin jouluaattona myöhään illalla, ja leirin oli niin rankka, että kotiin saavuttuani menin vain syömisen jälkeen suoraan nukkumaan. Leirillä treenejä oli illalla klo 23 asti, nukkumaan mentiin yhdeltä ja seuraavana aamuna herättiin aamulenkille kuudelta. Tässä huomaa sen, kuinka tosissaan japanilaiset ottavat tällaisia asioita, ja myös miten valmentajan sanoessa ajat nukkumiselle, kuinka tiukoilta ne kuulostavatkaan, ei niistä valiteta tai valmentajan auktoriteettiaan kyseenalaisteta. Tästä nukkumisesta päästäänkiin asiaan, mikä minua kauhistuttaa japanilaisessa kulttuurissa, eli koululaisten aika nukkumiselle. Luokassa kerran kysyttiin, kuinka monta tuntia kaikkia nukkuvat yössä, ja minä olin ainut, joka vastasi kahdeksan tuntia. Muutama luokkatoveri taisi nukkua kuusi tuntia, useimmat neljä-viisi ja joku vain kolme. Sen kyllä huomaa koulussa kun jotkut torkahtelevat kesken oppituntien. Monet varmasti haluaisivat nukkua enemmän, mutta eivät pysty läksyjen määrän takia. Opettajatkin tiedostavat tämän, mutta kukaan ei näe siinä mitään pahaa.



Joulupäivänä menin muiden vaihtareitten kanssa Fukuokaan joulumarkkinoille ja katsomaan illumination- jouluvaloesitystä.   Japanilainen joulu ei ole kummoinen, pienille lapsille saatetaan antaa lahjoja, joissain paikoissa ripustetaan koristeita ja mennään katsomaan jouluvaloja. Joulua ei pidetä niinkään perheen kanssa vietettävänä juhlana, toisin kuin Suomessa. Host-vanhempani taisivat olla töissä koko päivän, ja monilla on tapana käydä rakastettunsa kanssa joulutreffeillä. Sosiaalisessa mediassa nähtyäni kuvia miten siellä Suomessa vietetään joulua, tuli todella iso ikävä ja kaipuu. Täällä kun ei luntakaan ole vielä satanut. Joulupäivänä illalla kotiin tultuani söin tietenkin mansikkakakkua, joka on perinteinen japanilainen jouluherkku. Toinen, mitä japanilaiset syövät jouluna, on KFC:n friteerattu kana. 




Tapaninpäivänä menin aamulla toisen vaihtarin kanssa pitämään pienille lapsille joululeikkejä, ja keskipäivästä lähtien menin treeneihin. Seuraavana päivänä mentiin taas vaihtareiden kanssa karaokeen, mitä me kaikki rakastetaan, ja annettiin toisillemme joululahjoja. 








👋


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti