sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Ensimmäinen kuukausi

Moi! ☺


Koulua on nyt ehtinyt olla muutama viikko ja oon sopeutunut hyvin kouluarkeen. Päivät on tosi pitkiä, koulua on 8:40-16:05/17:05, ja siihen vielä lentopalloklubi joka päivä puoli seiskaan asti. Aamusin ennen koulun alkua on aamutunti 7:35, josta oon aika hämmentynyt, mutta ilmeisesti mun ei tarvitse osallistua siihen. Oppitunneilla en ymmärrä mitään, enkä edes kunnolla osallistu opetukseen, paitsi englannin ja matikan tunneilla. Liikuntatunnit on tosi erilaisia Suomeen verrattuna, sillä niissä ollaan ainakin tähän asti vaan marssittu. Kun liikuntatuntia edeltävä tunti loppuu, kaikki alkaa kiireesti vaihtamaan vaatteita luokassa, sillä aikaa on noin 5-10min ja tarpeeksi suurta pukuhuonetta ei kai ole.

Arkipäivisin en oo ehtinyt koulun ja lentopallon lisäksi tehdä hirveästi mitään muuta, kun aamulla lähden 7:15 ja illalla palaan 19:40. Läksyjä mun ei onneksi tarvitse tehdä, tai ainakaan ei kukaan ole niistä vielä huomauttanut mitään. En kyllä käsitä, miten paikalliset lukiolaiset pystyy noiden pitkien päivien jälkeen vielä kotona opiskella useita tunteja. Viikonloppusin onkin sitten enemmän aikaa, muttei aina ihan kokonaan vapaata. Viime lauantaina kävin host-äitin kanssa kaupungilla ja keräsin voimia sunnuntaina alkavaan ykkösluokkalaisten leiriin, joka kesti sunnuntai aamukahdeksasta tiistai-iltapäivään. Leirillä mm. kiivettiin vuori ja tuomaroitiin mikä ryhmä marssi parhaiten(meidän ryhmä voitti). Oli ihan mukavaa, mutta jälkeenpäin oli tosi uupunut olo ja keskiviikon vapaapäivä tuli tarpeeseen. Keskiviikkona sitten vaan rentouduin ja kävin lyhyellä pyörälenkillä. Torstai ja perjantai oli normi koulupäivät ja lauantaina oli aamusta iltapäivään pieni lentopallo turnaus. Vaihto-oppilaana en kai saa osallistua peleihin, niin istuin vaan katsomossa. Treeneissä en yleensäkään pelaa niinkuin muut, mikä on ihan okei, sillä taso on tosi korkea. Turnauksen jälkeen mentiin koululle valmistelemaan liikuntasalia sunnuntain, eli tämän päivän turnaukseen, johon en itse päässyt AFS orientaatioleirin takia. Koululla näin joitain oppilaita opiskelemassa itsenäisesti, mikä on kuulemma ihan normaalia näin viikonloppuisinkin. Tänään olin siis orientaatiossa Yanagawassa, jonne kestää täältä n. 40min. Yanagawassa päästiin kondoliajelulle ja jonkinnäköiseen museoon. Lauantaina alkoi  Golden week, joka kestää ensi viikon viikonloppuun. Golden week- viikko on yhdistelmä useita juhlapäiviä, ja esim. koulua on vain tiistai ja keskiviikko. Suunnitelmina Golden week:ille mulla on huomenna huvipuistoon, perjantaina yökylään toisen vaihtarin luo, lauantaina katsomaan ilotulituksia ja sunnuntaina junalla Fukuokaan keilaamaan ja shoppailemaan.

Viime lauantaina, 21.päivä, tuli mun ensimmäinen kuukausi täällä täyteen. Yhdeksän ja puoli kuukautta enää jäljellä 😄.



Obento, eli pakattu lounas, minkä söin koulussa.

Udon- nuudeleita ja kaksi onigiri- riisipalloa.

Yanagawa

Orientaatiossa kondoliajelulla.

Sunnuntain orientaatiosta.

Toinen obento.

Tein itse japanilaista washi-paperia, jonka sisälle laitettiin kuivuneita kukkia. Kaksi vasemmalla on kirjeitä ja neljä oikealla kirjanmerkkejä.



👋


3 kommenttia:

  1. Voi kunpa olisin siellä marssimassa :)

    VastaaPoista
  2. Hui kuinka pitkiä päiviä! Kivaa, että viihdyt ja ihanaa saada sut JO yhdeksän ja puolen kuukauden päästä takaisin! 💖😂

    VastaaPoista