lauantai 14. huhtikuuta 2018

Koulun alku

Moi 😄


Viime viikonloppuna kävin host-äidin kanssa kaksi kertaa leffassa: perjantaina nähtiin ”Jumanji” ja sunnuntaina ”Coco”. Coco oli dubattu japaniksi niin en hirveästi siitä ymmärtänyt, mutta ihan hauskaa oli. Perjantai-illalla perheen tytär Saori tuli yhdeksi päiväksi Meksikosta, jossa asuu miehensä kanssa. Lauantaina käytiin host-äidin ja Saorin kanssa syömässä ja shoppailemassa 100 jenin (noin 1€) kaupassa ja illalla mentiin ravintolaan host-äidin siskojen ja heidän perheidensä kanssa. Maanantaina ja tiistaina oli viimeiset lomapäivät, jotka käytin rentoutumiseen ennen koulun alkua. Kävin lenkillä ja nostamassa käteistä läheisestä 7eleven -pikkukaupasta, joita on muiden pikkukauppojen, ”kompinien”, lisäksi ympäri Japania. 
Keskiviikkona sitten oli eka koulupäivä, jota olin pitkään jännittänyt. Aamulla heräsin 6:20 ja lähdin pyöräilemään bussiasemalle 7:15. Host-äiti tuli autolla perässä varmistaen, että pääsen varmasti perille. Bussiasemalta jatkoin ensimmäistä kertaa yksin bussilla kohti koulua. Koululla ensimmäiseksi esittelin itseni opettajille ja sitten suunnattiin mun kotiluokkaan, jossa esittelin itseni vielä luokkalaisille. Kuulemma jossain kohtaan mun olisi tarkoitus esitellä itseni myös koko koulun edessä, mutta se on sitten myöhemmin. Lounas oli yhden aikaan, ja lounaaksi jokainen tuo oman eväslaatikon, obenton, joka syödään luokassa. Koulu loppui noin viideltä, mutta jäin vielä muutaman muun kanssa katsomaan lentopallojoukkueen treenejä. Kotiin palasin 19:40, söin illallisen, kävin suihkussa ja menin nukkumaan. Torstaina ja perjantaina oli suunnilleen samanlainen aikataulu, paitsi koulu loppui neljältä, ja sain katsomisen sijasta osallistua treeneihin. Nää ekat koulupäivät on pääasiassa ollut vaan orientaatioita meille ykkösille, eikä kunnon oppitunteja ole vielä ollut. Yhdessä orientaatiossa kaikilta katsottiin tarkkaan ettei kynnet ole liian pitkät, ettei hiukset kosketa olkapäitä, jolloin ne pitää sitoa kiinni, ettei hame ole liian lyhyt, ettei nypi tai piirrä kulmakarvoja ja ettei korvia ole lävistetty. Mun kohdalla korvien lävistyksiin ja kulmakarvoihin tehtiin pieni poikkeus kun kerran vaihto-oppilas oon. Kotiluokan opettaja sanoi, että nyt vähän aikaa saan olla tunneilla ja seurata opetusta, ja sitten päätän mitä aineita haluan jatkaa ja mitkä tunnit vietän kirjastossa. Nyt kyllä tuntuu, että ainut oppiaine missä pärjäisin ois englanti 😅. Mun luokkalaiset on kaikki tosi mukavia ja yrittää aina parhaansa mukaan selittää mitä mun pitää tehdä kun oon aina ihan eksyksissä. Samalla luokalla mun kanssa on yksi indonesiasta kotoisin oleva, joka puhuu englantia, ja mun kotiluokan opettaja on englanninopettaja niin voin onneksi käyttää englantia jos en japanilla pärjää. Japanilaisissa kouluissa on siis erilaisia klubeja, ja varmaan jokainen oppilas kuuluu johonkin klubiin. Niitä on esim. teeseremonia, kukkien järjestely, valokuvaus, kuvataide, homemaking, kalligrafia ja eri urheiluklubit. Itse liityin lentopalloklubiin, jonka treenit on joka päivä koulun jälkeen, viikonlopuista en oo varma onko treenejä vai ei. 
Eilen kävin muiden vaihtareiden kanssa ekaa kertaa karaokessa 😁. Tänään käytiin aamulla ostamassa lentopalloon sopivat vaatteet ja loppupäiväksi ei olekaan vielä suunnitelmia. Suomessa kuulemma kevät jo alkanut, mutta täällä sää on vähän viilennyt ja on ollut sateista. Kielen kanssa vielä tosi paljon ongelmia ja välillä tuntuu, ettei edes jaksa yrittää. Ensi viikon sunnuntaista sitä seuraavan viikon tiistaihin(22.-24.pv) on ykkösten leiri, joka vähän jännittää, ja siitä viikon päästä sunnuntaina (29.pv) on AFS:n orientaatioleiri. 



Koulupuku 😇. Puuttuu vaan tummansininen takki ja neule.

Ennen tänne tuloa inhosin teetä, mut nyt oon oppinut tykkäämään siitä😁



👋

4 kommenttia:

  1. Sun koulupuku on nii söpööööö 😱💕
    Mut hei tsemppii lentopalloon ja japanin opiskeluun!! 💪 Kyl se kieli sit pikku hiljaa tarttuu melkee väkisi ku sitä tulee kuitenki joka tuutista 😂 がんばって!

    VastaaPoista
  2. Ihania seikkailuja❤️.. Ja mikä koulupuku! Ja huolehtiva äiti...snif. Kerro host perheelle paljon rakkaita terveisiä ja kiitokset täältä Suomen äidiltä ja isältä😀

    VastaaPoista
  3. Wau ❤ Tättä on kovin ylpeä susta! Oot rohkea nuori neiti ❤ rankkaa on varmasti kun kaikki uutta ja kieltä ei vielä osaa, mutta tolla asenteella sä pärjäät muru varmasti ��❤

    VastaaPoista
  4. Koulupuku on hieno. Pojilla sama pöksyillä? Kun vietät aikaa paikallisten kanssa, kieli kyllä tarttuu. Val(l)oittavasti kirjoitettu.

    VastaaPoista